Ma ei ole väga suur pastatoitude fänn. Vahel aga tekib siiski isu ühe mõnusa kreemise, juustuse kausitäie makaronide järgi. Kas tõesti päris tavaliste makaronide ja juustu? Loomulikult mitte :-)
Tavalisi nisujahust makarone ei leidu minu kodus juba ammu ning ka lihtsalt juustu lisamine tundub mulle igavavõitu. Pealegi, igast toidukorrast võiks võtta viimast, lisades sinna võimalikult palju head ja paremat, mis päriselt toidaks meie keha.
100 g punaste läätsede fusillid (http://www.bio4you.eu)
1/2 - 1 avokaado
2 küüslaugu küünt
75 ml mahedamaitselist kookospiima, mandli- või kaerapiima
40 g riivitud juustu
1 spl maitsepärmi
Himalaya soola, pipart
0,5 spl värsket sidrunimahla (et avokaado säilitaks oma ilusa rohelise värvi)
Kõigepealt pane keema makaronid. Punastest läätsedest makaronid keevad valmis juba 4-5 minutiga, seega toit valmib imekiiresti.
Samal ajal kuumuta piim keemiseni ja aseta kõrvale.
Lisa blenderisse kõik ülejäänud koostisosad ja blenderda ühtlaseks. Avokaado kogus lisa vastavalt maitsele. Mina kasutasin ära 3/4 avokaadost ja see oli päris pirakas.
Lisa osade kaupa juurde kuum piim ja blenderda kuni kaste on mõnusalt kreemine. Piima võid lisada ka vähem, kui tundub et segu tuleb liiga vedel.
Kalla avokaado-juustu kaste makaronidele, sega ja serveeri kuumalt. Võid peale raputada veel veidi maitsepärmi ja seemneid.
Sellest kogusest piisab kahele, kuid mitte väga näljasele, inimesele :-)