Reedeõhtune burksitegu. Inspireeritud jahimeeste kokaraamatust, muudetud enda maitse järgi.
Jah, ka toitumisnõustaja sööb burgerit :-)
Kukkel (4 tk)
250 g mandli/päevalilleseemne jahu
3 muna
3/4 tl küpsetuspulbrit (gluteenivaba)
1 tl Himalaya soola
1 tl vedelat mett
Sega kokku päevalilleseemne jahu, küpsetuspulber, sool, mesi ja munakollased. Munavalged vahusta eraldi, kuni vaht on tugev ja sega ettevaatlikult juurde. Jaga taigen neljaks ja aseta sobiva suurusega, küpsetuspaberiga vooderdatud vormidesse. Eelsoojenda ahi 175 kraadini ja küpseta umbes 15 min, kuni kuklid on pealt kergelt pruunikad. Maitselt tulevad kukilid rohkem sepikulaadsed.
Pihv (4 tk)
600 g põdra hakkliha
2 spl suhkruvaba salsakastet
1 sibul
2 küüslauguküünt
soola
pipart
Haki küüslauk ja sibul. Sega juurde salsakaste ja vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga. Jaga neljaks ja küpseta 140-150 kraadi juures umbes 50 min. Kui tundub, et pihvid hakkavad liiga ruttu pruunistuma siis alanda kuumust 120 kraadi peale ja pikenda küpsetusaega tunnini. Põdraliha pihvid peavad pikalt ja madalal temperatuuril küpsema, et jääda mõnusalt mahlaseks.
Burger on selline hea asi, et seda võib peaaegu lõpmatuseni kõrgusesse kasvatada. Mina jäin seekord traditsioonilisemate maitsete juurde ja lisasin vahele jääsalatit, tomatit, punast sibulat, hapukurki ja vürtsikat Adzika kastet.
Samas ei jõua ma ära oodata järgmist burksitegu, kus oleks näiteks mustadest ubadest kotlet, avokaado ja idud. Võimalusi on nii palju :-)