Kas Sa teadsid, et avokaado on puuvili? Ja seda imelist vilja saab kasutada nii mitut erinevat moodi. Küpseta ahjus, määri leivale, tee magustoiduks, haki salatiks või raputa peale natuke Himaalaja soola ja pipart ning söö otse koore seest ja lusikaga. Täna sai minu avokaadost üks imelihtne ja hea salat, mis sobib hästi igale toidule lisandiks.
1 avokaado
6 kirsstomatit
1/2 keskmist punast sibulat
2 spl hakitud värsket peterselli
1 spl ekstra neitsioliiviõli (ISUL)
1 spl värskelt pressitud sidrunimahla
Himaalaja soola
pipart
Lõika avokaado keskelt pooleks ja eemalda kivi. Nüüd on kaks varianti. Tõsta supilusikaga kogu sisu korraga välja ja lõika lõikelaual kuubikuteks. Teine variant on joonistada juba koore sees noaotsaga avokaado sisse ruudud ja eemaldada seejärel lusikaga koore küljest ja otse kaussi. Tavaliselt kasutan seda teist varianti, sest see on kiirem aga kuna seekord tahtsin ilusaid pisikesi kuubikuid, siis lõikasin laual. Tükelda ka tomatid, sibul ja petersell ning sega kokku. Lisa oliiviõli, sidrunimahl ning soola ja pipar.