Põhi:
200 g datleid*
120 g mandleid
Täidis:
180 g india pähkleid*
80 g kookosõli (sulatatult)
400 ml kookospiima purk
100 ml agaavi- või vahtrasiirupit
1 tl puhast vaniljet/ poole sidruni mahl/apelsinikoort vms meelepärast maitseks
*leotatud vähemalt 8 h
Põhja valmistamise jaoks purusta datlid ja mandlid köögikombainis või suurema võimsusega blenderis. Jaga segu võrdseteks osadeks ja suru vormide põhja. Segust jätkub vabalt 12 muffinivormi põhjade täitmiseks.
Mina asetasin muffinivormi sisse veel pabervormid, et pärast oleks parem neid kätte saada. Võid lõigata vormi põhja ka nt. küpsetuspaberist ribad, millest neid hiljem välja tõmmata, kui kogu koogike on ilusti läbi külmunud.
Samal ajal kui valmistad "juustu" täidist aseta põhjad külmkappi tahenema.
Täidise valmistamiseks loputa juba leotatud india pähklid veel läbi ja nõruta korralikult. Lisa kõik ülejäänud koostisosad. Kookospiimast kasuta ära kogu peal olev paksem osa ning kui tundub, et segu on liiga paks siis lisa juurde supilusika kaupa alles jäänud vedelikku. Blenderda korralikult, kuni segu on ühtlane ja siidine. Vähem võimsa blenderiga võib minna veidike kauem.
Kalla segu põhjade peale ja kaunista näiteks marjade, pähklite või miks ka mitte soolase maapähklivõiga. Aseta sügavkülma vähemalt 4-6 tunniks.
Koogikesed säilivad sügavkülmas vähemalt nädala, kuid juba üleöö külmunuid hoia enne serveerimist toatemperatuuril u. 10 min.