Kunagi ammu sai ikka kakaopudinguid poest ostetud ja maiustatud. Praegu käsi eriti ei tõuse enam seda riiulist võtma ja miks peakski kui ise saab hoopis väärtuslikemast koostisosadest valmistada sama mõnusa ja tummise pudingu. Boonuseks veel, et see sobib nii veganitele kui neile, kes piima ei talu.
1 prk Loodusvägi kookospiima (400 g)
3 spl jahvatatud tšiiaseemneid
3 spl kuhjaga toorkakaod
2-3 spl kookosvõid
4 spl vahtarasiirupit
näpuotsaga Himalaya soola
Kõigepealt tee valmis kookosvõi. Selleks aseta pakk kookoshelbeid blenderisse ja purusta seni kuni mass muutub vedelamat sorti kreemiks. See võib võtta päris mitu minutit. Kookosvõist saab üldse igasuguseid erinevaid maiustusi valmistada ning see muutub külmkapis seistes päris kõvaks.
Pudingu tegemiseks pane aga blenderisse üks purk kookospiima. Loodusvägi pakub mahedat kookospiima, mis ei sisaldagi peale kookose ja vee midagi muud. Kiidan! Lisa juurde ka teised koostisosad ja blenderda. Tegelikult piisaks ka lihtsalt kausis segamisest aga blender kindlustab selle, et tšiiaseemne jahu ei jääks tükki. Kookospiima hoia eelnevalt toasoojas.
Kreem hakkab juba koheselt paksemaks muutuma aga oma õige konsistentsi saab kätte kui on mõned tunnid külmkapis seisnud. Maitseb eriti hästi värskete maasikatega :-)