Kergem ja tervislikum vorm makaronisalatist. Ei grammigi rammusat koort ega majoneesi ning tükikestki liha või sinki. Samas mõnusalt kreemine, täidab kõhu kenasti ära ja lisaks maitsele on ka toiteväärtus tunduvalt parem. Muide, kui kombineerida täisteratooteid kaunviljadega, siis ei ole vaja liha lisadagi sest kätte saab sama täisväärtuslikud valgud. Seega miks mitte järgmisel peolaual pakkuda hoopis seda pastasalatit. Kui salat aga pikemaks lauale jätta, siis peaks kindlasti sisse pressima ka natuke sidrunmahla, sest avokaado kipub õhu käes veidi värvi muutma ka siis kui ta on salatisse segatud. Ja võibolla tunnipärast ei ole see enam nii isuäratava välmusega, maitset see muidugi aga ei muuda :-)
Paras ports kolmele-neljale:
200 g keedetud täistera-, läätse-, kikerherne vm pastat
üks avokaadot
100 g konserv maisi
150 g punaseid ube
12 kirsstomatit
üks väike punane sibul
soola-pipart
veidike värskelt pressitud sidrunimahla
Keeda pasta al dente, jahuta. Vali salatisse üks päris küps, kuid mitte veel pruuniks tõmbunud avokaado. Tükelda ja purusta see kahvliga päris ühtlaseks püreeks, sega juurde pasta. Sega korralikult ja tugevalt läbi, et avokaado muutuks justkui kastmeks ja kõik oleks ühtlaselt segunenud. Selleks, et avokaado paremini külge hakkaks on soovitav pastat mitte peale keetmist loputada. Loputamine peseb pasta küljest maha selle kerge tärklisekihi, mis seal on ja avokaado ei pruugi väga hästi külge jääda. Sama kehtib ka teiste pastatoitude puhul.
Seejärel lisa mais, tükeldatud sibul ja punased oad. Oad jällegi tuleks korralikult läbi loputada, et vedelikku külge ei jääks. Sega korralikult läbi ja lisa seejärel poolitatud kirsstomatid. Seejärel tee kerge segamine, et tomatid salatit vesiseks ei muudaks ja valmis ta ongi!