Panin kurkumi jäätisesse ja see maitseb lihtsalt imeliselt! Kurkumi headest omadustest ma pikemalt rääkima ei hakka, sest seda infot on igalpool ja palju. Seevastu kurkumijäätise retsepti ma aga varem kuskil märganud ei ole. See ei ole samas halb asi, sest muidu ma olekski juba ilmselt selle jäätise nägu.. Nüüd aga on mul igatahes uus lemmik olemas. Koostisosi on sellel jäätisel ainult viis aga kui sul kodus jäätisemasinat ei ole, siis valmistamine on selline natuke tülikam. Mitte keeruline aga pigen aeganõudev. Järgmine investeering on mul ilmselt üks korralik jäätisemasin.. jäätisesõber nagu ma olen :-)
400 ml kreemist kookospiima
1 tl kurkumi
1/3 vaniljekaun
1-2 spl vahtrasiirupit
näpuotsaga Himalaya soola
Algus on imelihtne. Jaga vaniljekaun mõttes kolmeks, lõika üks osa ära ja siis veel pikkupidi lahti ning kraabi noaotsaga välja kõik seemned. Lisa need koos kõikide ülejäänud koostisosadega blenderisse ning blenderda paarkümmend sekundit kuni kõik on segunenud. Kalla segu külmutamiskindlasse kaanega anumasse ning aseta sügavkülma. Ja nüüd see aeganõudvam osa - segu tuleb iga 30 minuti järel segada ja vähemalt kuus korda. Seega kokku läheb aega umbes kolm tundi. Mina segasin korralikult kuus korda, vispliga ja hoogsasti ning ka siis kui ääred hakkasid juba külmuma. Kolmandal korral hakkas jäätis muutuma juba tahkemaks ja oli sellise sulanud pehme jäätise konsistentsiga. Siit tekkis järgmine probleem.. ma pidin kurja vaeva nägema, et mitte seda juba siis nahka pista ;-)
Järgmine päev kui serveerima hakkasin hoidsin jäätist u. 45 minutit toasoojas, et see veidi pehmemaks muutuks ja saaksin ilusad pallikesed vormida. Jäätisemasinaga oleks tulemus ilmselt õhulisem, kiirem ja serveerida oleks ka kergem aga ka niimodi valmistades on see väga-väga hea!