400 g mandleid
320 g india pähkleid
3 muna
2 tl soodat
0,5 spl õunaäädikat
1tl Himalaya soola
120 ml maitsestamata jogurtit
120 ml toor-õunamahla
taluvõid või kookosrasva
Purusta kombainis või piisavalt võimsas blenderis mandlid ja pähklid, koos soola ja soodaga, peaaegu jahuks. Lisa õunaäädikas, õunamahl, jogurt ja munad. Sega korralikult, et munakollased ei jääks kokku ning seguneks ühtlaselt.
Määri leivavorm taluvõi või kookosrasvaga, kalla taigen vormi. Küpseta 150-175 kraadi juures umbes tund. Võid noaotsaga proovida juba 50 minuti juures. Kui nuga jääb puhtaks, on leib valmis.
Eriti hästi maitseb koos värske hummuse, pesto või lihtsalt avokaadoga.
Tere!,
palju on antud pähklileivas
kcal/100g kohta?