Retseptid

Minu köögist tulevad retseptid on mõeldud eelkõige gluteeni- ja teraviljavaba dieedi järgijatele. Ja loomulikult ka kõigile teistele, kes soovivad tuua oma toidulauale midagi uut ja huvitavat. 

Olen valinud selle suuna toiduvalmistamises põhjusel, et kohtun tänu oma tööle üha rohkem inimestega, kes ei saa teatud eluperioodil süüa teraviljadest valmistatud toitu ning on tihtipeale kimbatuses, sest ei leia piisavalt maitsvaid retsepte, mida proovida. Teraviljavabal dieedil olles ja eelkõige just seda alustades võib tekkida tunne, et süüa ei saa mitte midagi. Siin lehel üritan ma tõestada vastupidist. Ka tervailjavabalt võib nautida väga erinevaid uusi ja ka vanu ning traditsioonilisi maitseid. 

Ma ei soovi tuua Teieni arusaama, et teraviljadest peakski loobuma kuna see on tervislik. Kui gluteen ja teraviljad ei valmista probleemi, siis täisteratooted on meie igapäevases toitumises olulisel kohal. Need on üks meie peamisi energiaallikaid sisaldades rohkelt kiudaineid, B-vitamiine, mineraalaineid ning valku, mida meie keha vajab. 

Luban aga seda, et siit lehelt leiavad ka tavatoidul olevad kokkamishuvilised inimesed rohkelt tervislikke alternatiive toitudele, mis ei ole siiani nii tervislikud tundunud. Erinevaid viise kuidas tuua oma toidulaulale meile nii vajalikke köögivilju ning hulgaliselt tervislikke ja huvitavaid toite, millega üllatada oma perekonda ja sõpru. 

Magustoidud Näita kõiki

Lõuna- ja õhtusöögid Näita kõiki

Kastmed ja määrded Näita kõiki

Vahepalad ja snäkid Näita kõiki

Hommikusöögid Näita kõiki

Smuutid ja joogid Näita kõiki

Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi