Rohelise herne pesto

Erinevatest võilevamääretest ei saa kunagi küllalt. Üks mahe pesto hernestest seekord, ilusa särava värviga :-)

300 g sügavkülmutatud rohelisi herneid (sulatatud)
50 g spinatit
3-4 küüslauguküünt
80 ml neitsioliiviõli (ISUL)
10 mandlit
3 spl maitsepärmi
soola, pipart
poole sidruni mahl

(soovikorral 50 g parmesani juustu)

 

Aseta blenderisse kõik koostisosad peale maitsepärmi. Küüslauguküüned tükelda väiksemaks. Lase kõik korrlikult ühtlaseks püreeks. Mina kasutasin nuimikserit tegelikult veel pärast lisaks, sest ei saanud päris soovitud tulemust kuigi muidu olen oma Stolleri blenderiga väga rahul. Siis kui kõik ühtlase sega juurde pärmihelbed. Selline on täistaime versioon. Soovikorral lisa juurde veel riivitud parmesani juust. 
Serveeri dipikastme, võileivamäärde või miks mitte ka pastakastmena. 

Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi