Ühe üllatava koostisosaga muffinid kakao armastajatele. Lisaks sellele, et nad koosnevad ainult heast ja paremast, säilivad nad ka pehmed ja mahlased mitu päeva ega kuiva ära. Väga maitsev viis võtta kasutusse väärtuslik toidugrupp - kaunviljad, mida kahjuks eriti ei armastata süüa. Väärt proovimist, igal juhul :-)
2 purki kikerherneid
1 suurem küpse banaan
4 muna
50 g agaavisiirupit
2 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit
50 g toorkakao pulbrit
tükeldatud kuivatatud puuvilju, pähkleid või mandleid
Kõigepealt kalla kikerherned sõelale ja loputa korralikult, et herned oleksid konservi vedelikust puhtad. Seejärel nõruta ning blenderda piisavalt pikka aega, et kikerherned oleksid korralikult ühtlaseks massiks segunenud. Suuremad tükid võivad küpsetes muffinites ära reeta, et tegemist on hernestega. Vajadusel purusta need mitmes osas. Seejärel lisa ülejäänud koostisosad peale puuvilja- ja pähklitükkide ja blenderda veel natuke, kuni kõik on korralikult läbi segunenud. Tükelda kuivatatud puuviljad ja pähklid eraldi ja lisa juurde siis kui taigen on valmis. Puuviljad annavad juurde ka magusamat maitset, sest retseptis olevate kogustega on muffinid pigem mõnusalt kakaosed kui väga magusad.
Jaota taigen võrdselt 12 muffinivormi vahel ning küpseta 175 kraadi juures umbes 30 min. Torgi muffineid hambatikuga ja kui see jääb puhtaks siis on nad valmis.
Lase neil enne söömist ilusti maha jahtuda, sest siis on nad maitseküllasemad. Ja see ennetab ka seda, mis juhtus mul pilti tehes - osa muffinist jäi paberi külge :-)
gluteenivaba kikerhernestega