Üks mõnusalt kakaone brownie

Kui sõbranna kustub kohvile, siis tuleb ju kindlasti kaasa haarata midagi maitsvat. Ja tänu selle, et just need toorained mul kapis leidusid, sündiski see niii maitsev brownie.  
Kui mul oleks olnud kodus hoopis mõni hästi küps, pruunide täpikestega banaan oleksin ma ilmselt õunakastme asemel seda kasutanud ja sellevõrra vähem mett lisanud. Aga maitsev tuli ta sellegipoolest. Mõnusalt kakaone ja mahlane!

2 väiksemat küpset avokaadot
3 spl mett
120 g naturaalset, ilma suhkruta õunakastet
3 muna
50 g toorkakaod
150 g jahuks jahvatatud päevalille seemneid
1 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit
1tl naturaalset vaniljet
näpuotsaga Himalaya soola

Kõigepealt purustasin kohviveskiga paki päevalilleseemneid ning segasin juurde küpsetuspulbri, kakao, vaniljepulbri ja soola. Seejärel blenderdasin avokaadod ühtlaseks kreemiks ja siis veel natuke koos ülejäänud koostisosadega. Segasin segu kokku kuivainetega ja kallasin 20 cm läbimõõduga koogivormi. Eelsoojendasin ahju 175 kraadini ja küpsetasin u. 30 minutit. Hambatikuga katsudes saab aru, kui valmis.

Lase natuke jahtuda enne kui lõikama asud. Minul läks umbes 20 minutit ja ka siis oli see veel soe ja aurav. 
 

Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi