Rabarberi kook

225 g mandleid
4 muna
1 tl küpsetuspulbrit
100 g rafineerimata roosuhkurt
250 g rabarberit

 

Aseta mandlid küpsetuspaberile ja rösti ahjus u. 5 min 175 kraadi juures. Jahuta mandlid ja purusta blenderis jahuks. Sega sisse küpsetuspulber.

Tükelda rabarberid ja aseta 1 spl suhkruga kaussi seisma.

Vahusta munad ülejäänud suhkruga heledaks vahuks ja sega sisse mandlijahu segu. Mikserda kiiresti ühtlaseks ja sega sisse rabarberi tükid.

Vooderda koogivorm küpsetuspaberiga ja küpesta kooki u. 35 min 175 kraadi juures. 

Rabarberite asemel võid kasutada ka õunu, sõstraid jms mida vaid soovid.

Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi