Nii mõnus on otse põõsa küljest värskeid marju korajata ja nendest siis midagi maitsvat valmistada. Mina igatahes naudin seda aega, nii vähe kui meil suve on. Seekord said magustoiduks vaarikad. Ja kui keha nõuab midagi kergemat, siis kookospiim ja india pähklid alt ei vea :-)
400 ml kookospiima(Loodusvägi)
200 g vaarikaid
2 banaani
4 tl jahvatatud tšiiaseemneid
100 g india pähkleid
Viiluta banaanid ja aseta sügavkülma. Kui viilud kõik üksteisest eraldi asetada, siis külmuvad nad umbes kahe tunniga. Minul aga nii palju ruumi ei ole ja hoidsin neid seal üleöö. Ka india pähkleid tuleb eelnevalt leotada. Neid võib samuti üleöö vee all hoida ning siis loputada ja korralikult kurnata.
Kui eeltöö tehtud siis asetasin kõik koostisosad blenderisse ja lasin sellel umbes kaks minutit tööd teha. Esimese proovimise peale oli kreemis veel tunda pähklite terasid. Lasin siis veel paar-kolm minutit blenderil käia ja valmis kreem saigi. Mõnusalt õhuline ja siidine.
Jagasin portsjoni nelja 235 ml purgi vahel ja kaunistasin krõmpsuvate kanepiseemnete, kakaonibside, mandlilaastude ja loomulikult värskete vaarikatega!