Vürtsikas lillkapsariis

Mehhiko köök, mu suur lemmik. Kõik vürtsikad tomatikastmes pastad, riis, tortillad, juust... mis ei ole just alati need kõige tervislikumad. Nagu ikka, mitte miski ei ole võimatu ja väikeste nippidega saab need kaks asja ühendada :-) Tänases nipinurgas on lillkapsast valmistatud "riis", mis on väga vahva moodus lisada oma menüüsse neid igapäevaseid olulisi köögivilju.  

0,5 kg lillkapsas
1 tomat
1/2 sibulat
2 küüslaugu küünt
3 spl naturaalset tomatipastat
2 spl kookosrasva
peotäis peterselli
1/2 tl Himalaya soola
1/2 tl pipart
1/2 tl jahvatatud vürtsköömneid
1/2 tl tsilli pulbrit 
1/2 tl paprika pulbrit

 

Kõigepealt purusta lillkapsa õisikud blenderis riisisuurusteks tükkideks ja aseta kõrvale. Mina tegin seda kolmes osas, et ennetada poole massi liiga peeneks purustamine. 
Kuumuta kookosrasv pannil ja lisa juurde tükeldatud sibul. Kuumuta minutike ja lisa küüslauk. Veel minut ja lisa kogu lillkapsas. Pigevalt segades kuumuta paar minutit ning lisa hakitud tomat, tomatipasta, maitseained ja petersell ning kuumuta pigevalt segades kuni kogu vedelik on aurustunud. Ongi valmis! Kaks inimest saab sellest kogusest küll söönuks :-)

Kiire, lihtne, tervislik ja nii mõnus vürtsikas vaheldus tavalistele lillkapsatoitudele. Sobib nii lisandiks kui ka vabalt niisama nautimiseks. 

Laura Kivisoo

Mulle meeldib tuua inimesteni arusaam, et tervislik toit ei tähenda vaid kapsalehte ning meeletuid piiranguid. Tervislik toit on mitmekesine, maitseküllane ning ahvatlev. Seda ei ole keeruline valmistada ning see ei pea olema tingimata eksootiline või kulukas.

Loe edasi